Gnocchi
Gnocchi pusryčiams? Kodėl gi ne!
Ypač tuo atveju, kai prieš tai dieną virėte bulves, jų liko ir tikrai
nesinori išmesti. Nors žinomas faktas, jog tobuliems gnocchi reikia naudoti su
lupenomis virtas bulves.
Reikės:
-6 mažos/3 didelės virtos bulvės
-1 kiaušinis
-druska, pipirai
-pusė stiklinės miltų
-80 g sviesto
-šalavijas
-40 šaukštai grietinėlės
-kietasis sūris
Ruošiame: bulves sumalti per mėsmalę/rankiniu bulvių trintuvu. Blenderiu
malti nepatariu, nes tokia košės konsistencija nelabai tinka. Įmušti kiaušinį, suberti prieskonius,
miltus ir minkyti rankomis. Miltų gali reikėti dar, tol kol, tešla prie rankų nelips.
Nepersistenkit, kuo daugiau miltų - tuo virtinukai bus kietesni, o jų norisi minkštučių. Formuojame
burbuliukus. Tuomet užverdame vandenį, suberiame virtinukus. Jie bus paruošti, kai
iškils į paviršių. Tuomet, ant keptuvės išlydome sviestą, įdedame šalaviją, suberiame virtinukus,
paskrudiname. Kas nori truputėlį riebiau - užpilame grietinėlę ir po minutės tiekiame ant stalo
užtarkavus kietojo sūrio.