Gnocchi

08/19/2020

Gnocchi pusryčiams? Kodėl gi ne!
Ypač tuo atveju, kai prieš tai dieną virėte bulves, jų liko ir tikrai nesinori išmesti. Nors žinomas faktas, jog tobuliems gnocchi reikia naudoti su lupenomis virtas bulves. 


Reikės:

-6 mažos/3 didelės virtos bulvės

-1 kiaušinis

-druska, pipirai

-pusė stiklinės miltų

-80 g sviesto

-šalavijas

-40 šaukštai grietinėlės

-kietasis sūris


Ruošiame: bulves sumalti per mėsmalę/rankiniu bulvių trintuvu. Blenderiu malti nepatariu, nes tokia košės konsistencija nelabai tinka. Įmušti kiaušinį, suberti prieskonius, miltus ir minkyti rankomis. Miltų gali reikėti dar, tol kol, tešla prie rankų nelips. Nepersistenkit, kuo daugiau miltų - tuo virtinukai bus kietesni, o jų norisi minkštučių. Formuojame burbuliukus. Tuomet užverdame vandenį, suberiame virtinukus. Jie bus paruošti, kai iškils į paviršių. Tuomet, ant keptuvės išlydome sviestą, įdedame šalaviją, suberiame virtinukus, paskrudiname. Kas nori truputėlį riebiau - užpilame grietinėlę ir po minutės tiekiame ant stalo užtarkavus kietojo sūrio.