Fritata su saulėje džiovintais pomidorais ir rikota

01/09/2021
Greitas pusrytis, nereikalaujantis daug darbo ir priežiūros. Sotus ir gardus! O svarbiausia, kad su fritatos skoniais jūs galite žaisti, kaip tik norite. Bet šiam kartui siūlau saulėje džiovintų pomidorų ir rikotos duetą! 


Reikės (2 labai sočios porcijos, arba lengvos 4iems):

°8 kiaušiniai 

°druska, pipirai 

°keletas saulėje džiovintų pomidorų 

°100 g rikotos

°50 g kietojo sūrio 

°pusė mėlynojo svogūno 

°česnako skiltelė

°švieži arba šaldyti krapai 

°česnakinė duona pateikimui


Ruošiame: svogūną ir česnaką labai smulkiai supjaustome ir kepiname keptuvėje, toje pačioje, kurioje kepsite fritatą. Tuo metu kiaušinius gerai išplakame, beriame prieskonius, įtarkuojame pusę kietojo sūrio, beriame krapus. Atitraukiame nuo kaitros keptuvę su svogūnais ir česnaku ir supilame kiaušinio plakinį. Dedame ant viršaus saulėje džiovintus pomidorus, dedame ricota ją pasklaidydami po visą keptuvę. Likusį sūrį užtarkuojame ant viršaus ir šauname į 150 laipsnių temperatūros orkaitę 20 minučių.