Filo tešlos sraigė
02/21/2021
![](https://2557545630.clvaw-cdnwnd.com/c0e52e01731d04bfc291c7d880c8e1c0/200000500-efec4efec7/InFrame_1613902274627.jpg?ph=2557545630)
Aš iki šiol taip ir neišmokau elgtis su filo tešla. Man ji išsausėja, sutrupa, lūžta... Bet kaip išeina taip, nors vaizdas kartais ne pats gražiausias, bet skonis - puikus! Šį kartą pusryčiams - filo tešlos sraigė su varške ir rūkyta vištiena.
Reikės:
°filo tešlos (3 lapai)
°180 g varškės
°kiaušinis
°druska, pipirai
°svogūnas
°50 g olandiško sūrio
°rūkyta vištiena (pagal skonį arba viena kulšelė)
°šaukštas sezamų sėklų
°pomidoriukai, salotos pateikimui
![](https://2557545630.clvaw-cdnwnd.com/c0e52e01731d04bfc291c7d880c8e1c0/200000501-c4ff6c4ff8/InFrame_1613902265709.jpg?ph=2557545630)
Ruošiame: svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname. Į varškę mušame kiaušinį, dedame kepintus svogūnus, smulkiai supjaustytą vištieną, įtarkuojame sūrį, beriame prieskonius ir gerai išmaišome. Paruoštą masę dedame ant filo tešlos ir susukame į ilgą "šniūrą", o tuomet į sraigę. Taip padarome dvi sraiges. Aptepame kiaušinio plakiniu ( naudokite dar vieną kiaušinį arba prieš dedant į varškę pasilikite šiek tiek aptepimui) ir apibarstome sezamų sėklomis. Kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių kol gražiai apskrunda. Pateikiame su salotomis ir pomidoriukais.