Falafeliai su raudonosiomis pupelėmis

08/20/2020

Jo didenybė FALAFELIAI.
Kažkam, tai atrodo per sudėtinga, kažkas vis dar stebisi:-'kas, avinžirniai!? ', kažkam tai jau pabodęs 'atradimas'.
O man tai niekada neatsibostantis 'atradimas', nes tiek receptūrą, tiek pateikimą, galima keisti pagal to ryto norą


Reikės:

-pusė skardinės (apie 150 g) konservuotų avinžirnių. ( Jei apie falafelius galvosite jau iš vakaro arba ryte turėsite nemažai laiko - avinžirnius galite virti)

-pusė skardinės konservuotų raudonųjų pupelių ( apie 150 g)

-1 mažas svogūnas

-5 skiltelės česnako (čia aš jį tikrai mėgstu, bet galite dėti mažiau)

-druska, pipirai

-pora didelių žiubsnių smulkintos petražolės

-pusė arbatinio šaukštelio kumino

-5 šaukštai miltų

-aliejus kepimui (jums valia nuspręsti dėl kepimo - skaitykite toliau)


Ruošiame: visus ingredientus sumalame kombaine, dedame miltus ir rankomis paminkome tešlą. Tešla turi būti vientisa, dar gali lengvai lipti prie rankų, todėl padrėkinę rankas vandeniu, formuojame rutuliukus. Jų kepimas - Jūsų valia. Jie norite sveikiau - aptepkite falafelius alyvuogių aliejumi, ir šaukite į 190 laipsnių temperatūros orkaitę 20-25-ioms minutėms. Jei norite labai traškių falafelių - kepkite įkaitintame aliejuje apie 5-7 minutes.