Druska miltai vanduo

07/07/2021

Man rodos jau aišku kas mus visus ištiko. Ogi VASARA po karantino. Po tų baisių suvaržymų ir negalėjimo ne tik matyti savo draugų ir artimųjų, bet ir nesilankyti restoranuose, visi metė šalin telefonus, socialinius tinklus, išvažiavo prie jūros semtis vitaminų ir tiesiog pailsėti. 

Tačiau mes vistiek ragaujame skanius vėlyvuosius pusryčius visoje Lietuvoje ir Jums rekomenduojame. Šį kartą šviežiomis bandelėmis ir duona kvepiančiose DRUSKA MILTAI VANDUO kepyklėlėse.


🌍 Vieta. Apie šią kepyklėlę jau seniai buvau girdėjusi ir jau daugiau nei prieš metus valgiau tobulą avokado toast, geležinkelio gatvėje. Po karantino, kai norėjome važiuoti pusryčiauti pamatėme, kad jų kaip grybų po lietaus padaugėjo. Juos galima rasti: 

- Geležinkelio g. 3, Vilnius.

- Istorijų namai, T. Kosčiuskos g. 3, Vilnius.

- Paupio turguje, Aukštaičių g. 7, Vilnius.

- S. Daukanto g. 10, Palanga.

🍯 Maistas. Na negana to, kad čia rasi įvairiausių skanių bandelių ir duonos kepinių, jie gamina vienus geriausių Vilniuje vėlyvuosius pusryčius. Jei visose kavinėse valgyčiau tą patį patiekalą - galėčiau rinkti top'ą, tačiau mano misija - įvairovė. Noriu išragauti ne tik įvairius patiekalus, tačiau ir Jums papasakoti ką tame restorane galite rasti. Bet apie šią vietą sakau, jog ji viena geriausių sostinėje, dėl kitoniškumo, malonaus aptarnavimo, skanaus ir sotaus maisto, susisiekimo, kainos ir porcijos santykio. Visi šie kriterijai leidžia ne tik lyginti, bet ir turėti mylimiausius. Tad maistas čia tikrai geras. Juk jie patys kepa duoną, skrebučius, bandeles. O meniu  čia rasi labai daug pasirinkimo su kiaušiniais: benediktus, royal su lašiša, florentine su špinatais, smidrus su kiaušinais, net gi cezario salotas su kiaušiniu. Tada puikiuosius ir sočiuosius avokado toast, pomidoru - fetos toast, pusryčių sumuštinius ir t.t., o dar gali papildomai "paturbinti" savo pasirinkimą. Na tikrai neliksi alkanas ir nusivylęs. Mes valgėme tobulus benediktus su lašiša ir prancūzišką skrebutį su šonine, kiaušiniu ir klevų sirupu. Išėjome pilnais pilvais.

💵 Kainos. Kai apie jas rašau, pradėjau naudoti išsireiškimą "Vilnietiškos". Manau daug kam aiškus toks apibūdinimas, tik čia svarbus  - porcijos dydžio faktorius.  Tai ir čia kainos "Vilnietiškos", gan aukštos, tačiau jei išeini sotus ir laimingas - verta. Patiekalo kainos vidurkis - 7,5 eu. 

🏛️ Interjeras. Apie jį mažai ką galiu pasakyti, nes iš visų šios kepyklėlės kavinių lankiausi tik vienoje ( Geležinkelio g.) , tačiau įėjus jautiesi lyg kepyklos ceche, lyg pas močiutę. Aplinka laisva, neįpareigojanti, terasa su ryškiais violetiniais stalais - nuteikia linksmai.

🐠 Personalas. Manau šį punktą reiks pašalinti, nes man, ilgai dirbusiai aptarnavimo srityje tai vienas svarbiausių punktų, bet kai dabartinė "pokoroninė" situacija šaržuoja šią sritį, kartais nieko nebesupranti. Neseniai teko lankytis restorane, kur dėl vieno padavėjo norėjosi ne tik atsistoti iš išeiti, bet prieš tai paklausti, ar jie nejuokauja tokį samdydami. Aš geriau sutikčiau palaukti papildomas 10 minučių savo maisto, bet nematyti to vaizdo. Bet dabar ne apie tai. Čia dirba laaabai švelnios ir mielos merginos, mums viską paaiškino, pristatė meniu, negana to, papasakojo kaip rasti kitą jų kepyklėlę. Tad didžiausi linkėjimai Geležinkelio gatvės kolektyvui.


Labai rekomenduoju čia apsilankyti. Maistas skanus, sotus, spalvingas ir nenuobodus. Personalas draugiškas, o vieta - nuteikianti gerai dienai.