Cinamoninės granolos kubeliai su riešutais

12/09/2020

Granola yra lyg naujai atrasta žemė. Jau esu įkėlusi "Geriausia granola" receptą su kajano pipirais, tačiau toliau eksperimentuoti ir pateikti daugiau variantų galima. Kartais būną kažko per daug, kartais per mažai, tad jūs visuomet galite ir pridėti ir atimti. Šį kartą labai ryškiai cinamoninė granolą, kurią supjausčiau į kubelius ir valgiau su jogurtu bei varškės sūriu.


Reikės:

- 280 g avižinių dribsnių

- 100 g gliaudytų žemės riešutų

- 100 g lukštentų saulėgrąžų

- 100 g kokoso drožlių

- 4 šaukštai sezamų sėklų

- 1 ( arba 2 jei labai mėgstate) šaukštas cinamono 

- žiupsnelis druskos

- 120 g sviesto

- 100 g rudojo cukraus

- arb.š.vanilinio cukraus



Ruošiame: sumaišome avižinius dribsnius su riešutais, saulėgrąžomis, kokoso drožlėmis, sezamų sėklomis. Garų vonelėje tirpdiname sviestą, dedame rudajį cukrų, vanilinį cukrų, druską ir cinamoną. Tuomet paruoštą sviestą pimale ant avižų masės ir gerai išmaišome. Išklojame kepimo formą kepimo pompieriumi, supilame paruoštą granolą ir labai gerai suspaudžiame. Kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 30-40 minučių, priklausomai nuo jūsų kepimo formos dydžio ir paruoštos granolos storio. Tiesiog stebėkite ir kepkite, kol gražiai viršus apskrus. Prieš pjaunant visiškai atvėsinkite.