Bistronomė

08/02/2021
Viena geriausių mano lankytų vietų Kaune. Tiesa, čia geriausi linkėjimai skrieja už maistą, pateikimą, estetišką ir labai gražų interjerą. Tik čia eikite, kai niekur neskubate, nes teks ilgai laukti maisto. Tuoj papasakosiu kodėl. 

🌍Vieta. Restoraną labai lengvai rasite Kauno širdyje - Laisvės alėjoje. Adresu Laisvės al. 37., labai arti Soboro.

🍯Maistas. Šiame restorane rasite gan didelį meniu, jei ateisite čia ir vakarieniauti, ir pietauti, ir užkąsti. Pusryčiams ši vieta taip pat puiki. Meniu rasite avižų košės pasirinkimų, tartalečių, kruasanų su kiaušiniene, omletą, benedikto kiaušinius - visus klasikinius pasirinkimus. Mes valgėme lašišos ir špinatų tartaletes su benedikto kiaušiniais (tiesa, nežinau kodėl, užsisakius dvi, gavome tik vieną kiaušinį), bei salotų dubenį su lašiša iš salotų meniu. Salotos buvo pasakiškos ir sočios, tartaletės puikios, išskyrus gan kietą tešlos krepšelį ir dingusį vieną kiaušinį (😄). Taip pat valgėme sūrio pyragą - rekomenduoju. 

💵Kainos. Mano manymu gan įprastos ir ne per aukštos. Meniu su kainomis galima rasti restorano Facebook paskyroje. Pusryčių porcijos kainos svyruoja nuo 5€ iki 10.5€. Mano tartaletės kainavo 8.5€, salotų dubuo 7.5€, sūrio pyragas 5€, kava 1.7€, o vaisių kokteilis 4.5€. 

🏛️Interjeras. Pasakiškas. Estetiškas. Skoningas. Nepabodęs. Net meniu - ir jis labai gražus. Mes sėdėjome lauko zonoje, tačiau vidus - jei ne geras oras, tikrai būtų geras pasirinkimas. 

🐠Personalas. Žinau restoranų verslo (dirbau ten ilgai, todėl virtuvę išmanau) šių dienų problemas, o galbūt net ir Jūs skaitėte spaudoje. Niekas nenori dirbti. Niekam darbo nereikia. Žmogiškieji ištekliai - tiek virtuvės personalas, tiek baro darbuotojai, tiek padavėjai, administratoriai - visada yra restorano veidas. Juk ateiname skaniai pavalgyti, praleisti gerai laiką. Ir paliktas jausmas ten dirbusių žmonių - visada bus pirmas atsiminimas, kai rekomenduosime vietą kitiems. Tad būsiu sąžininga, net ir atmetus dabartines bėdas, turint net ir pora darbuotojų - išlaikyti lygį - misija įmanoma. Tam yra standartai. Mokymai. Pačių darbuotojų įžvalgos ir patirtys, o kur dar vadovai. Kai esi įsikūręs miesto širdyje ir turi tokį potencialą - tiesiog privalai laikytis standartų. Savo maisto laukėme 40 minučių, nors staliukų užimtumas buvo - 6, iš kurių bent 2 valgė tik ledus. O dirbo 2 padavėjos. Per tas 40 minučių prie mūsų nebuvo nei kartą prieita, paaiškinta kodėl taip užtruko, arba.....prie atnešto puodelio kavos pasiūlyta suvalgyti pyragą (jį gavome po maisto), kur papildomi pardavimai? Ir žinot, sakysit gal padavėjos nespėja.... Tai žinokit, kad spėja (tikrai nelakstė ir nebuvo suplukusios), o spėja net ir išdribti su mini sijonėliu (tam vaizdui nebuvau pasiruošusi) už baro ant laiptų ir skrolinti telefone. Žinot kas keisčiausia, tokį vaizdą pamačiau eidama į tualetą ir jis nepasikeitė man iš jo išėjus, nors padavėja mane matė. Tiesa, tuo metu jau laukėme, kada kas ateis paklausti ar nieko netrūksta, o mums trūko tik sąskaitos. 

Aš esu iš tų žmonių, kurie radę plauką maiste nenorėtų grąžinti jo į virtuvę, nes labai nemėgstu gėdinti žmonių ir kelti nemalonias situacijas. Tad jei jau rašau apie šį aptarnavimą - patikinu, kad jis tikrai nebuvo malonus. 


Tad pabaigai - šį restoraną rekomenduočiau už įvaizdį, lokaciją, meniu turtingumą, maistą (velniai nematė tos tešlos ir dingusio kiaušinio). Tačiau norėčiau tikėti, kad iki jūsų apsilankymo - personalas bus gavęs papildomus mokymus.