Benedikto kiaušinis
![](https://2557545630.clvaw-cdnwnd.com/c0e52e01731d04bfc291c7d880c8e1c0/200000227-d6f1ed6f20/61.jpg?ph=2557545630)
Tai štai tas benedikto kiaušinis, kurio dauguma bijo ir nebando. Išduosiu savo paslaptį, kaip išsisukti, jei nori benedikto, bet bijai rizikuoti. Parašysiu 2 virimo be lukšto būdus. O gardųjį HOLLANDAISE padažą rasi kitame įraše.
1. Paimi puodelį. Jį iškloji maistine plievele - padarai šulinėlį. Į jį įmuši kiaušinį, užbarstai druskos ir pipirų. Užsuki plievelė kraštus suformuodamas krepšrlį. Dedi į verdantį vandenį ir verdi 4-5 minutes. Jei abejoji ar turi gerą maistinę plievelę, prieš mušant kiaušinį įpilk šlakelį aliejaus.
2. Užverdame vandenį. Išjungiame kaitrą. Labai lengvai įmušame į vandenį kiaušinį ir paliekame jį ramybėje 5-6 minutes. Stebėkite ir jis jūsų akyse išvirs. Išimkite su kiaurasamčiu.