Backstage Cafe

10/08/2020

Mes su Gabriele dažniausiai pakviečiame viena kitą į susitikimus vėlyviems pusryčiams ir visuomet ieškome perliukų. Juk dienos pradžia geriausia stipriems pokalbiams, planų stygavimui ir žinoma, skaniam maistui. Šį kartą Gabrielė sukurstė važiuoti į šią vietą. Aš Jums sakau, privalote čia ateiti. Susitikusios taip užsišnekėjome, kad net nemačiau kur tiklsiai važiuojame. Lotfų kiemai, lyg ir biurai, lyg ir studjos, gatvės negirdėti. Ir kiemas. Staiga suvokiu, kad esu čia buvusi prieš pora metų, kai su buvusia kolege dirbdamos kavos tinkle norėjome rasti įspūdingų "kitokių" vietų. Ir ji tada buvo teisi. 


Tai šį kartą tikslas buvo pusryčiai. Jei gerai suprantu, pusryčių meniu šiokiadieniais būna vienoks, o savaitgaliais kitoks. Mes buvome viduryje savaitės, dar šiltam rudens vėjui pučiant ir saulei šviečiant sėdėjome jų terasoje, pusryčiavome ir man, pripažinsiu, retai būna, kai aikčioju. Na, daugumoje vietų kur buvau, kaip ir rašiau, yra skanu. Bet aikčiojimas yra kitas "level". Ir žinot, man paprastas patarimas. Neieškokite mandrysčių, nes skonis visuomet yra paprastume. 


🌍Vieta. T. Sevčenkos g. h - 9. Man net rašant adresą iškilo prisiminimai, kaip reikėdavo prekių kurjeriams aiškinti adresą, kai lokacija būdavo tik ant kampo, jungiantis su kita gatve, tai tikiuosi "Backstage Cafe" su tuo nesusiduria arba jau turi aiškinimo strategiją. Juokauju. Tiesiog vieta tokia neįprasta, o adrese esančios raidės jau sako apie sudėtingumą, na bet tai tik apie pirmąjį kartą, žinant šią vietą, nesunku rasti. O palikus automobilį, eiti pėsčiomis visai smagu. Beje, jie žiemą ruošiasi atsidaryti Vokiečių gatvėje. 

🍯Maistas. Darbo dienų pusryčių meniu sudarytas iš 3 patiekalų. Plakta kreminė kiaušinienė, patiekiama su skrudinta natūralaus raugo duona ir sviestu. Varškėčiai su karštomis vyšniomis, patiekiami su graikišku jogurtu. Avižinė košė, virta migdolų piene, patiekiama su riešutų svieste karamelizuotais obuoliais, namine granola ir jogurtu. Mes pasirinkome plaktą kiaušinienę ( nors košė skambėjo labai viliojančiai) ir mes aikčiojome. Labai puikiai paruošta kreminė kiaušinienė su saulėje džiovintais pomidorais, šalia traški tobula duona ( labai norėčiau žinoti kur ją perka, nes pirkčiau ir aš), su sviestu pabarstytu stambia druska. Tai buvo pasaka. O dubenėliai ir pateikimas - mano "ligos" vaistai - puikūs. O tai, taip pat prideda skonio.

🏛️Interjeras. Nuotraukose matyti, kaip viduje jauku ir "kitaip", nei esame pratę restorane, bet gerąja prasme. Interjeras jaukus, solidus ir klasiškas. Tiesiog būti čia viduje norisi. 

💵Kainos. Labai geros. Net gi pavadinčiau žemos. Avižinė košė 5.50 eu, varškėčiai 4.50 / 5.50, o kreminė kiaušinienė 4.90 eu. Kava čia taip pat išskritinė, rūšinė, rekomenduoju čia taip pat paragauti desertų, brownis šaukte šaukėsi ragaujamas. 

🐠Aptarnavimas. Man rodos į tokias nišines vietas dažniausiai norisi eiti vien dėl aptarnavimo. Žmonės nepavargę nuo tinklinių rūpesčių, priima Tave kaip savo namuose, o ir darbuotojai žavūs kitoniškumu. Nežinau vardo, bet mus aptarnavusiam berniukui linkėjimai. 


Tad norėčiau palinkėti šiai vietai didelės sėkmės, kurią jau galima užuosti, nes norint čia papusryčiauti savaitgalio rytą, patariama rezervuoti staliuką. O mes tikrai rekomenduojame čia apsilankyti, garantuojame, patiks, patys čia grįšime savaitgalį, nes tiesig norisi.