Avižinių dribsnių tartalėtė su konservuotais abrikosais
Saldus rytas. Tai gali būti ir pusrytis ir skanus saldėsis aplankius svečiams.
Reikės:
-200 g sviesto
-4 kiaušiniai
-50 g cukraus
-2 stiklinės avižinių dribsnių
-žiupsnelis druskos
-1 arb.š. kepimo miltelių
-konservuoti abrikosai
-400 g jogurto
-šaukšto cukraus pudros
Ruošiame: kiaušinius išplakame su cukrumi, įberiame druskos ir kepimo miltelių, ištirpintą sviestą. Avižinius dribsnius sumalame blenderyje iki miltų ir suberiame į bendrą masę. Gerai išmaišome. Išklojame tešla kepimo skardą ir kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 20-25 minutes, kol gražiai apskrus. Patariu dedant kepti , užkloti kepimo popieriumi ir įberti sunkių kruopų. Iškepus atvėsinti. Įpilti jogurtą sumaišytą su cukraus pudra. O ant viršaus krauname supjaustytus abrikosus.