Avižinių dribsnių blynai su aguonom

12/01/2020
Greičiausiai pastebėjot, kad mūsų pusryčių meniu trūksta košių. Avižinių košių. Gal dėl to, kad nesu valgiusi ne nuobodžios, skanios košės, laikausi įsikibusi - avižoms ne, taisyklės. Juokauju. Prie šio mito dar prieisiu. Bet, kadangi namuose vistiek pilna avižinių dribsnių, aš vis sugalvoju kaip juos skaniai suvalgyti. Blynai! Labai geras variantas. Skonis pačią nustebino, manau, kad jie taps mano firminiais! 

Reikės:

°2 kiausiniai

°50 g sviesto 

°50 g cukraus

°žiupsnelis druskos

°1 stiklinė kefyro

°2 šaukštai aguonų 

°arb.š. kepimo miltelių 

°arb.š. citrinos sulčių 

°2 stiklinės avižinių dribsnių 

°trečdalis stiklinės miltų 

°aliejaus kepimui



Ruošiame: kiaušinius labai gerai išplakame su cukrumi, sviestu ir kefyru. Beriame aguonas. Kitame inde beriame miltus, druską, kepimo miltelius ir lengvai, vos per kelis paspaudimus pamaltas avižas. Kad būtų tarpinis variantas tarp miltų ir stambių gabaliukų. Išmaišome ir beriame į kefyro masę ir gerai išmaišome. Kepame ant mažos ugnies, kol iš abiejų pusių apskrus.