Avižiniai batonėliai

08/08/2020

Avižiniai batonėliai su medumi, saulėgrąžomis, žemės riešutais.


Reikės:

-4 stiklinės avižinių dribsnių

-1 stiklinė gliaudytų saulėgrąžų

-pusė stiklinės sezamo sėklų

-pusė stiklinės glaiudytų žemės riešutų

-1 stiklinė medaus

-arb.š.druskos

-arb.š.cinamono

-200 g sviesto


Ruošiame: dubenyje sumaišome avižinius dribsnius su stambiai sukapotais riešutais, saulėgrąžomis, sezamo sėklomis, druska ir cinamonu. Puode išlydome sviestą kartu su medumi ir užpilame ant paruoštų avižinių dribsnių. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi , supilame masę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30-40 minučių. Batonėliai turi sutvirtėti ir apskrusti. Palaukite kol atvės ir tada pjaustykite.