Avinžirnių humuso sumuštiniai

01/23/2021
Labai greiti ir skanūs pusryčiai. Paprasti, bet dažniausiai juk visas gardumas slypi paprastume. Žinoma, prie gero skonio kombinacijos prisideda duona. O aš jau seniai įsitikinau, kad duoną reikia pirkti gerą ir skanią, būtent kokią mėgstat. Ši duona iš "Agnės duonelės", kurią kepa Agnės komanda ir parduoda dar labai šviežią. O skonis pasakiškas!

Reikės:

°200 g konservuotų avinžirnių

° 2 skiltelės česnako

°druska, pipirai

°3 šaukštai gero alyvuogių aliejau

°šaukštelis citrinos sulčių

°mylima duona

°gražgarstės

°pomidoriukai

°vytintas kumpis

°sezamo sėklos

°kiaušiniai



Ruošiame: avinžirnius dedame į blenderio indą kartu su česnaku, druska, pipirais, alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Viską labai gerai sublendiname iki vientisos humuso masės. Ragaukite, subalansuokite savo mėgiamą skonį, gal daugiau česnako, gal druskos. Tuomet ant duonos dedame gražgarstes, humusą, pomidoriukus, sezamo sėklas. Išverdame kiaušinius, pateikiame su vytintu kumpiu.