Amerikietiški blynai

03/06/2021
Man jie visada buvo ir vis dar yra mistika. Bet tik dėl to, jog neprisiruošiu įsigyti naujos geros keptuvės. Nes ji labai svarbus faktorius. Kitu atveju ( kaip vyksta pas mane) namai paskęsta dūmuose, o kas antras blynas apskrunda per daug. Bet nepaisant to, jie skanūs, purūs, o su priedais...... Tiesiog puikūs! 


Reikės:

°kiaušinis 

°5 arb.š.cukraus

°žiupsnelis druskos 

°3 šaukštai alyvuogių aliejaus 

°arb.š.kepimo miltelių 

°400 ml kefyro

°380 g miltų 

Pagardai:

°uogos, vaisiai, klevų/agavų sirupas, cukraus pudra

°klevų/agavų sirupas, keptas kiaušinis, šoninė 



Ruošiame: kiaušinį išsukame su cukrumi, aliejumi, pilame kefyrą. Atskirai miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska. Tuomet viską sumaišome kartu ir leidžiame pastovėti 10 minučių. Tuomet kepame ant mažos kaitros sausoje keptuvėje. Pateikiame su vaišias ir sirupu arba tuo metu kai kepame blynus, 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 5 minutes paskrudiname šoninę ir iškepame kiaušinį.